De verhuizing en uw verzekeringen

U heeft een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen. Dat uw opstalverzekering dan aan het nieuwe adres wordt aangepast, is logisch. Maar de verhuizing heeft ook gevolgen voor andere polissen.

Uw opstalverzekering is gekoppeld aan uw woning. Een nieuwe woning betekent dus een nieuwe opstalverzekering. De verzekering is verplicht als u een hypotheek heeft en moet ingaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd. Als u al een opstalverzekering had, kunt u bij dezelfde verzekeraar blijven of overstappen naar een andere aanbieder. De premie kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de locatie en de grootte van uw woning en de mate van beveiliging. Verhuist u naar een appartementencomplex met een Vereniging van Eigenaren? Vraag dan of de VvE een opstalverzekering voor alle deelnemers heeft geregeld.

Twee huizen, twee verzekeringen
Verhuist u nog niet direct, bijvoorbeeld omdat u de nieuwe woning nog aan het verbouwen bent? Dan heeft u twee woningen en die moeten beiden verzekerd zijn. Geef een verbouwing altijd door aan uw verzekeraar. De verbouwing kan namelijk gevolgen hebben voor de dekking. Als de woning bijvoorbeeld niet volledig wind- en waterdicht is, of als het pand langere tijd niet bewoond is (meestal meer dan twee of drie maanden), wordt dekking beperkt. Brand is dan wel verzekerd, maar storm-,- hagel- en waterschade vaak niet.

Inboedelverzekering in verhuisperiode
Uw inboedelverzekering biedt in de verhuisperiode dekking op beide adressen. Uw bouwmateriaal en alvast verhuisde spullen zijn dan verzekerd. Maar die periode is wel gemaximeerd, meestal op 180 dagen. U moet na dat halve jaar verhuisd zijn, anders vervalt de dekking voor de spullen in de nog niet bewoonde woning. Check verder of uw inboedelverzekering ook uitkeert als goederen tijdens de verhuizing beschadigd of gestolen worden.

Dekking en premie aangepast
Als uw inboedel na de verhuizing is uitgebreid, moet de dekking misschien worden aangepast. Ook de premie kan veranderen, want de kans op schade of diefstal kan op de nieuwe locatie groter of kleiner zijn dan op de oude. Datzelfde geldt ook voor uw auto-, brommer- en motor- of fietsverzekering. Geef deze verzekeraars dus door dat u verhuisd bent. En de andere verzekeringen? Daarvan zullen dekkingen en de premies niet veranderen door de verhuizing. Maar geef toch altijd uw adreswijziging door, want u moet wel post kunnen ontvangen.

Gaat u verhuizen? Neem dan contact op met ons klantoor. Wij bespreken wat de gevolgen zijn voor uw polissen en zorgen ervoor dat u op ook in uw nieuwe woning op maat verzekerd bent.